atv'de gündüz kuşaında ekrana gelen Esra Erol'danın ortaya çıkardığı sahte mehdi Mustafa Çabuk geçen günlerde tutuklandı. Bunun üzerine Esra Erol'a ardından müridlerinden ölüm tehditleri gelmeye başladı. Hasan isimli bir mürid, ünlü sunucuya kan dondurucu tehdilerin yer aldığı bir video yolladı. 

Videoda 'Ey Esra Erol, ne yapmaya çalıştığını iyi biliyorum. Merak etme. Sen benim canımı aldın, ben de senin canını alacağım. Seni sevenlerin de canını alacağım, seni destekleyenlerin de canını alacağım. Herkesin canını alacağım. Uğraşma, uğraşma. Bak sana söylüyorum uğraşma. Surlardan aşağı atılırsın. Parça parça edilip o surlardan aşağı atılırsın köpek.'  ifadelerine yer verdi. 

Esra Erol'da sosyal medya hesabından cevap olarak 'Vazgeçmeyeceğim'. dedi. Erol'a yakın dostu Begüzar Korel'den destek geldi. Korel sosyal medya hesabından paylaşım yaptı ve 'Bu ülkede bir kadın daha milyonların gözü önünde hiç çekinmeden tehdit edildi. Sevdiklerini ve kendisini öldürmekle tehdit edildi bir erkek tarafından. O kadar rahat ki, bir sosyal medya platformuna video çekip ağzına geleni söylüyor. Nasıl olsa başıma bir şey gelmez diyor.

O yüzden susmamamız gerekiyor işte. Kadına, çocuğa, hayvana sistematik bir şekilde uygulanan bu şiddeti duyurmakla, paylaşmakla, karşısında durmakla yükümlüyüz. Yasalar da bizi korumakla yükümlü!' sözlerine yer verdi. 

Editör: Demet Sarova