Nijeryalılar, hem kronik yakıt sıkıntısıyla hem de devlete ait petrol şirketinin yaptığı fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı. Ülkenin yakıtını ithal eden ve özel satıcılara dağıtan Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC), yakıt temininde yaşadığı zorluğun sebebini borçları ve küresel fiyatlardaki artışlara bağladı.


YÜRÜMEK ZORUNDAYIZ


Ülke çapında birçok insan benzin istasyonlarındaki uzun kuyruklarda mahsur kaldı. Lagos'taki yolcular otobüs istasyonlarında sıraya girdi. Ancak çok az sayıda otobüs çalışıyor. Bazıları ise toplu taşıma fiyatlarının iki katına çıkması nedeniyle uzun mesafeleri yürümek zorunda kaldıklarını söyledi.


ARABADA UYUDULAR


NNPC fiyatı artırdığında, özel satıcılar da aynısını yapıyor. Ülke genelinde birçok istasyon yakıt bittiği için kepenk indirdi. Başkent Abuja'da çoğu dükkan açık ancak hepsinde sıra bekleyen çaresiz sürücüler yüzünden uzun kuyruklar oluşuyor. Bazıları geceyi araçlarında uyuyarak geçirdi.


ZAMMI BEKLİYORLAR


Kano'daki bir motosiklet sürücüsü, bu durumun can sıkıcı olduğunu söyledi ve "Kano'daki akaryakıt istasyonlarının çoğu kapalı çünkü pompalarını yeni fiyata göre ayarlamak istiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: FOTO: BBC