A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaştı. Müsabakayı 2-1 kaybeden Milli Takım EURO 2024'e veda etti.

Bu müsabakanın ardından 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası boyunca Kafa Sports YouTube kanalında olan ve Candaş Tolga Işık ile program yapan Sergen Yalçın, çarpıcı açıklamalara imza attı. Daha önce "Montella benim rakibim değil. Beni kimse onunla kıyaslamaz. Aynı klasmanda değiliz. Hiçbir başarısı olmayan bir teknik direktör çünkü" diyen Yalçın Vincenzo Montella'ya eleştirilerde bulundu.

Yalçın; "Teknik direktör biraz cesaretli olur. Risk alır kenarda. Çocuklara helal olsun ama dakika 80 olmuş orta saha alıyoruz. Bu jenerasyon çok iyi bir jenerasyon. Ama bu jenerasyonla korkak futbol oynayamazsın. Niye bu kadar savunma yapıyoruz. 1-0'ken alsana çocukları oyuna. Rakip kaleye gitmiyoruz. Tesadüfen gol bulmaya çalışıyoruz. Çocukları kullanamıyoruz. Birinci bölgede 11 kişi ile bekliyoruz. İleriye atıyoruz geri geliyor. Yoruluyor çocuklar. Sürekli aynı kadro. Rakibe biraz korku sal. Kerem'i ve çoğu oyuncumuzu kullanamadık. Türk Milli Takımı bu kadar savunma yapamaz." ifadelerini kullandı. 

Sergen..44

Sergen Yalçın, açıklamalarına şöyle devam etti; "Tamam oyuncular oynar ama bu birazda teknik direktör ile alakalı. Oyuncuya ne verirsen onu oynar. Çünkü bu takım bunun daha iyisini oynar. Yapamıyor. Adam alışmış sürekli savunma yapmaya. Köy takımı gibi sürekli savunma yapıyoruz. Risk alıp cesaretli davranamıyor. 80'den sonra kendi defosunu ortaya çıkardı. Hollanda teknik direktörü nasıl 45'de hemen müdahale etti. Çeyrek finale çıktık. Tamam ama ben bu oyunu kabul edemem. Türk Milli Takımı bu kadar mahkum oynayamaz. Net söylüyorum bunu. Kim ne derse desin fark etmez yani." 

Kaynak: DEMET SAROVA