Meksika'daki dört belediye başkanı, geçen hafta güneydeki Guerrero eyaletinde bir meslektaşlarının başının kesilmesinin ardından federal yetkililerden koruma talep etti. Belediye Başkanı Alejandro Arcos, öldürülmeden 6 gün önce yemin ederek göreve başlamıştı.

BİR GÜN SONRA

Federal Kamu Güvenliği Sekreteri Omar Garcia Harfuch, Arcos'un kalıntılarının bulunmasından bir gün sonra, dört belediye başkanının koruma talebinde bulunduğunu söyledi. Talepler Guerrero ve şiddetin kol gezdiği bir diğer eyalet olan Guanajuato'dan geldi.

DURUM ÇOK KÖTÜ

Guanajuato'daki durum o kadar kötü ki, ülkenin haziran ayındaki seçimleri öncesinde en az dört belediye başkan adayı öldürüldü. Garcia Harfuch, belediye başkanlarının neden koruma talep ettiğini söylemedi. Ayrıca Arcos'un öldürülmesiyle ilgili soruşturmalar hakkında fazla ayrıntı vermedi.

UYUŞTURUCU ÇETELERİ

Arcos yerel medyaya daha fazla korumaya ihtiyacı olduğunu söylemişti ancak Garcia Harfuch resmi bir talep almadığını belirtti. Eyalet ve federal hükümetler, belediye başkanlarına kurşun geçirmez araçlar, ek korumalar ve acil durum uyarı sistemleri sunabilir. Olaylardan uyuşturucu çetelerinin sorumlu olduğu konuşuluyor.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ