Çekya ve komşu Polonya'da gece boyunca yağan yoğun yağış nedeniyle sel baskınları meydana geldiği bildirildi. Her iki ülkedeki acil durum güçleri, günlerdir şiddetli hava koşullarına karşı hazırlık yapıyordu.

UYARI YAYINLADILAR

Çekya'da Elbe ve Vltava nehirleri bölgesinde meydana gelen şiddetli yağışlar, Elbe nehrinin su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Çek haber ajansı CTK'nın haberine göre; yetkililer yaklaşık 20 nehir ve dere için üçüncü sel uyarı seviyesini yayınladı.

KÖY SULARA GÖMÜLDÜ

Bazı yerlerde ise ani yağış su baskınlarına neden oldu. Polonya sınırına yakın Mikulovice köyünün sabah saatlerinde sular altında kaldığı görüldü. Güneydeki Ceske Budejovice'de itfaiyeciler cuma akşamından bu yana Malse ve Vltava nehirleri boyunca sel bariyerleri kuruyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Prag'da, nehir kıyılarına taşkın bariyerleri dikildi. Su trafiği askıya alındı. Binlerce eve elektrik verilemiyor. Polonya'nın güneybatısındaki sınırın ötesinde ise Opole bölgesinde Biala Glucholaska Nehri taştı. Polonya Meteoroloji Enstitüsü yağmurların devam etmesini bekliyor. Polonya'da önlemler sürerken olumsuz hava koşullarının 2-3 gün daha süreceği kaydedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ