Indiana'daki bir hakim, 11 aylık bir bebeği öldüren mahkumun cinsiyet değiştirme ameliyatını vergi mükelleflerinin karşılaması gerektiğine karar verdi. Asıl adı Jonathan C Richardson olan ve şu anda kendisini Autumn Cordellione olarak tanımlayan mahkum, 2001 yılında hüküm giymişti.

ÜVEY KIZINI BOĞDU

Jonathan, 11 aylık üvey kızını boğarak katletmişti. 55 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkum, kendisini kadın olarak hissettiğini belirterek gerekli ameliyatların yapılmasını talep etti.

ONUN ADINA DAVA

Indiana, cezaevi yönetiminin mahkumların cinsiyet değiştirme ameliyatlarını finanse etmesini yasaklıyor. Ancak Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), onun adına Indiana Ceza İnfaz Dairesi'ne dava açtı. 

ANAYASAYA AYKIRI!

Indiana'daki bir federal hakim, ameliyatın reddedilmesinin anayasaya aykırı olacağını kaydetti. Hakim Richard Young, "Ciddi bedensel ve psikolojik zarar riskini önlemek için bu ameliyat gereklidir" dedi.

SAVCI ÇILGINA DÖNDÜ!

Eyaletin Başsavcısı karara karşı mücadele edeceğini kaydetti. Cumhuriyetçi Todd Rokita, Fox News'e, "Vergi mükellefleri bu tür ameliyatların parasını ödemek istemiyor" dedi. Sosyal medyadaki binlerce kişi de aynı görüşteydi. Bir bebek katilinin cinsiyet değiştirme operasyonuna para vermek istemediklerini belirttiler.
 

Muhabir: Tamer Ayeri