Dedektifler, 37 yıl önce Kaliforniya'daki bir çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş kız çocuğunun ölümüyle bağlantılı olarak 55 yaşındaki bir kadını tutukladı. Polis yaptığı açıklamada, DNA testi sonucunda bebeğin annesinin Melissa Jean Allen Avila olarak tespit edildiğini söyledi.

KANITLAR SAKLANDI

Yeni doğan bebeğin, 13 Ekim 1987'de Riverside'daki bir çöp konteynerinde geri dönüşüm atıkları arayan bir adam tarafından ölü bulunduğu belirtildi. Cinayet soruşturmacıları bir şüpheli tespit edemedi ve dava uzun süre çözülemedi. O zamanlarda DNA teknolojisi etkili şekilde kullanılamıyordu ancak kanıtlar saklandı. 2020'de davayı yeniden açıldı.

PROFİL OLUŞTURULDU

Kasım 2021'de davadaki delillerden DNA elde edilebildi ve bebek için bir profil oluşturuldu. Polis teşkilatının adli tıp genetik soybilim ekibi, daha sonra olası akrabaları bulan yeni ipuçları geliştirdi. Melissa Jean Allen Avila, Charlotte'un yaklaşık 72 kilometre batısında bulunan Shelby'de gözaltına alındı.

İKİNCİ DURUŞMA 9 EYLÜL'DE

Polis, bebeğin ölümü sırasında Avila'nın 19 yaşında olduğunu söyledi. Bebeğin babasının davayla bir bağlantısı olduğuna dair kanıt yoktu. Riverside Polis Şefi Larry Gonzalez, "Cinayet kurbanları için adalet aramaya devam edeceğiz" dedi. Cezaevi kayıtlarına göre; Avila'nın bir sonraki duruşması 9 Eylül'de yapılacak.

Kaynak: İHA