Bazı ilaçlar, aşırı sıcağa maruz kalındığında yeni yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu yan etkiler arasında; dehidrasyon, elektrolit dengesizliği, cilt döküntüsü ve daha fazlası yer alır. Uzmanlar, ilaçlarınızdan herhangi birinin aşırı sıcaklıklarda farklı etki gösterip göstermediğini bilmenin, dışarıda geçirdiğiniz zamanı uygun şekilde takip edebilmeniz için önemli olduğunu söylüyor.

BİRÇOĞU ETKİLENİYOR

Sıcak hava dalgaları; ısı çarpması, sıcak bitkinliği ve susuz kalma gibi pek çok sağlık riskini beraberinde getirir. Ancak ilaçlarınız da aşırı sıcak günlerde sorunlara yol açabilir. New York'taki Mount Sinai West acil servis bölümünün tıbbi direktörü Dr. Michael Redlener, "Birçok ilaç ısıdan etkileniyor" dedi.

HOŞ OLMAYAN ETKİLER

Bazı ilaçlar; vücudunuzun sabit bir sıcaklığı koruma sürecini ve sıvı dengenizi etkiler. Bu nedenle, sıcaklıklar yükseldiğinde ve normalden daha fazla terlemeye başladığınızda, bu ilaçlar hoş olmayan yan etkilere neden olabilir.

ARTAN RİSKLE KARŞILAŞIRSINIZ

Aldığınız herhangi bir ilacın bu yan etkilere neden olup olmadığını anlamak önemlidir. Çünkü dışarıda fazla zaman geçirirseniz bu yan etkiler kötüleşebilir. Ohio State Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'nde Doktor olan Nicholas Kman, "Sıcağa daha fazla maruz kalmak artan riski yanında getirir. Kullandığınız ilaçların sıcak havalardaki risklerini yüzde yüz öğrenmek için bir sağlık uzmanıyla konuşun" dedi.
 

Muhabir: Lila Okyanus