Bir dalgıç ekibi, İsveç kıyılarında 19. yüzyıldan kalma, tarihi eserlerle dolu bir gemi batığı keşfetti. Bu eserler arasında 100 şişe alkol de vardı. Batık gemi, Baltictech adlı Polonyalı dalgıç ekibi tarafından İsveç açıklarında bulundu.
Dalgıç Tomasz Stachura, "Hepsi çok iyi durumda. Gemi alkol, maden suyu ve porselenlerle dolu... Net şişe sayısını belirlemek zon ancak kesinlikle 100 civarında olduklarını söyleyebiliriz" dedi.

ASIL OLAY MADEN SUYU

İlginçtir ki dalgıçların ilgisini çeken şey alkol değil... Neredeyse ilaç gibi muamele gören ve ancak 19. yüzyılda kraliyet sofralarına gidebilen maden suları, onlara daha çok cezbetti.

FOTOĞRAF: Baltictech dalgıçları İsveç kıyılarında 19. yüzyıldan kalma bir gemi kalıntısı keşfedildi. (Tomasz Stachura/Baltictech)

FİRMA HALA FAALİYETTE!

Stachura, "Maden suları o kadar kıymetliydi ki, nakil işlemleri emniyet güçleri eşliğinde yapılıyordu" açıklamasında bulundu. Alman Selters markasına ait maden sularının üzerindeki damganın 1850-1867 yılları arasına ait olduğu kaydedildi. Firmayla temasa geçildi.

BALIKÇI TEKNESİ SANDIK

Stachura, ekibin ilk olarak 11 Temmuz'da sonar aracılığıyla enkazı tespit ettiğinde bunun bir balıkçı teknesi olduğunu düşündüğünü söyledi. Şu anda enkazın çıkarılması için herhangi bir çalışma yapılmadı. Gemi yerinde duruyor. Ancak durum değişebilir.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ