İran'ı başkenti Tahran'da Armita Geravand, Shohada istasyonunda metroya binmek istedi. Ancak başörtüsü takmadığı için ahlak bekçisinin şiddetine maruz kaldı. Darp edildikten sonra metroya binen genç kız, oracıkta bayıldı. Geravand, bilinci kapalı şekilde metrodan indirilerek hastaneye kaldırıldı.

İnsan hakları grubu Hengaw, Geravand'ın ahlak polisi memurları tarafından "ciddi bir fiziksel saldırıya" maruz kaldığını iddia etti. Pazartesi günü yetkililer, olayla ilgili haber yapmak için hastaneye giden Sharq gazetesindeki bir kadın gazeteciyi de kısa süreliğine gözaltına aldı.

YETKİLİLER YALANLADI

Tahran metrosunun genel müdürü Masood Dorosti, "yolcular veya metro yöneticileri" arasında "herhangi bir sözlü veya fiziksel kavga" olduğunu yalanladı.

Armita Geravand'ın başörtüsü kontrolünün yapıldığı yerden geçtiği kısma ait güvenlik kaydı görüntüleri yayınlanmazken, metrodan baygın şekilde indirildiği anlara ait görüntüler paylaşıldı.

İran'da daha önce başörtüsü takmadığı gerekçesiyle 22 yaşındaki Mahsa Amini, gözaltına alınmış ve hayatını kaybetmişti. Olay sonrası ülkede kadınlar arasında büyük bir hareket başlamış ve birçok kadın başörtüsünü çıkarmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ