Venezuelalılar, başkent Karakas ve birçok eyalette yaşanan büyük elektrik kesintisi nedeniyle sıkıntı yaşadı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun hükümeti, kesintinin "elektrik sabotajından" kaynaklandığını ileri sürdü.

ELİMİZDEN ALAMAYACAK

İletişim Bakanı Freddy Nanez, Telegram üzerinden gazetecilerle paylaştığı mesajda, "Kimse Venezuela halkının huzur ve sükunetini elimizden alamayacak" ifadelerini kullandı.

HAREKETE GEÇİLDİ

Nanez, kesintiyi Maduro'nun muhaliflerinin başkanı devirmek için "çaresiz" bir girişimi olarak nitelendirdi. "Bu yeni saldırganlığın üstesinden gelmek için tüm ulusal hükümet harekete geçirildi" dedi. Maduro, Venezuelalılara sabırları için teşekkür etti. Venezuela, 2019'da siyasi huzursuzlukların yaşandığı bir dönemde, hükümetin neredeyse her zaman muhalifleri sorumlu tuttuğu düzenli elektrik kesintilerinden şikayetçiydi.

NORMAL KARŞILADILAR

Enerji uzmanları bunun, iletim hatlarına zarar veren çalı yangınları ve ülkenin hidroelektrik altyapısının yetersiz bakımı sonucu olduğunu söylüyordu. Başkent sakinleri ise aksaklığı normal karşıladı. Venezuela'nın elektrik şebekesi, 1960'ların sonlarında açılan dev bir hidroelektrik santrali olan Guri Barajı'na büyük ölçüde bağımlıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ