Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'yı Brasilia'ya geri götüren uçak, teknik bir sorun nedeniyle saatlerce havada tur attıktan sonra Mexico City'deki Felipe Angeles havaalanına güvenli bir şekilde indi.

İNDİK VE HERKES İYİ

Brezilya Hava Kuvvetleri, Airbus A319 tipi uçağın havalimanı üzerinde dört saat tur atmasının ardından güvenli bir şekilde iniş yaptığını doğruladı. Basın Sözcüsü Jose Chrispiniano, Associated Press'e telefonla verdiği röportajda, "İndik ve herkes iyi" dedi.

YAKIT TÜKETMELİYDİ

Uçak, Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum'a yapılan ziyaretten sonra Mexico City'den ayrıldı. Ancak sonra teknik bir sorun yaşadı. Brezilya hava kuvvetleri yaptığı açıklamada, uçağın tekrar güvenli bir şekilde inebilmesi için yeterli miktarda yakıt tüketmesi gerektiğini söyledi. Bu sebeple havada uzun süren turlar atıldı.

16 KİŞİ VARDI

Uçakta seyahat eden bir kaynak; içeride Başkan haricinde, First Lady Rosangela Lula da Silva, kabine üyeleri, milletvekilleri ve mürettebatın da aralarında bulunduğu 16 kişinin seyahat ettiğini söyledi. Kaynak, konuyla ilgili kamuoyuna konuşma yetkisi olmadığı için isminin açıklanmasını istemedi.

Muhabir: Öznur Demirbey