Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden destek ziyareti için İsrail’e gitti.

ABD Başkanı, kendisini havalimanında karşılayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Biden’ın Gazze’de dün 500 kişinin ölümüne yol açan hastaneye yapılan saldırıyla ilgili yorumları ise çok ilginçti.

Joe Biden, ortak basın toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya dönerek, “Benim görüşüme göre bunu siz değil diğer taraf yapmış görünüyor” demesi büyük tepkilere yol açtı.

Başkanlığından çok gaflarıyla sık sık gündeme gelen Biden ayrıca hastaneye yapılan füze saldırısını görmezden gelip “Patlama” olarak değerlendirdi.

Biden, “Kendinizi savunmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylere sahip olmanızı sağlayacağız. Ayrıca Hamas'ın tüm Filistin halkını temsil etmediğini ve onlara sadece acı getirdiğini de unutmamalıyız” diyerek ABD'nin İsrail'e desteğini yineledi.

İsrail’e açık açık destek veren ABD Başkanı Joe Biden, “Burada olmaktan gurur duyuyorum. İsrail halkının cesareti, bağlılığı ve kararlılığı müthiş” sözleriyle bir kez daha Filistin’i görmezden geldi.

Filistin Yönetimi, Hamas ve diğer bazı ülkeler saldırıdan İsrail yönetimini sorumlu tutuyor.

Şu ana kadar kendisine Gazze’den 450 roket atıldığını açıklayan İsrail ise hastane saldırısının İslami Cihat Örgütü tarafından yapıldığını öne sürdü.  
 

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK