Şu anda Nijerya Hava Kuvvetleri'ne kayıtlı olan Airbus A330, Fransa'ya gitti. Yerel bir çevrimiçi gazete olan Premium Times'a göre; bu uçak geçen ay 100 milyon dolara satın alındı. Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu'nun kullanımına sunuldu.

ÇOK UCUZA ALDIK!

Başkanlık Sözcüsü Bayo Onanuga, "Piyasa fiyatının çok altında satın alınan yeni uçak, Nijerya'ya yılda milyonlarca dolara varan büyük bakım ve yakıt maliyetlerinden tasarruf sağlıyor" dedi. Onanuga, uçağın 19 yıllık bir Boeing 737-700'ün yerini aldığını söyledi.

YARISI AŞIRI YOKSUL

Nijerya'nın başkanlık filosuna yapılan son ekleme, Afrika'nın en kalabalık ülkesinde huzursuzluğa yol açan yaşam maliyeti krizinin ortasında tepkiye yol açtı. Uluslararası Af Örgütü'ne göre; güvenlik güçlerinin sert müdahalesinin ardından 1 Ağustos protestolarında en az 21 kişi öldü. Nijerya'daki insanların neredeyse yarısı aşırı yoksulluk içinde yaşıyor.

BUNLAR DUYARSIZ

2023 başkanlık seçimlerinde Tinubu'nun ardından ikinci olan Peter Obi, X'te yaptığı bir paylaşımda, "İnsanlar korkunç bir ekonomik zorlukla karşı karşıyayken başkanlık uçağı satın alma kararı, bu yönetimin duyarsızlığını gösteriyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ