Basın Platformu Başkanı M. Remzi Tanış, 24 Temmuz'un sadece bir anma günü değil, aynı zamanda bu değerler için sürekli mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Whatsapp Image 2024 07 28 At 15.27.44

HEPİMİZİN ORTAK SORUNU

Basın Platformu Başkanı M. Remzi Tanış, etkinlikte yaptığı konuşmada 24 Temmuz'un Türk basınında sansürün kaldırılmasının ve basın özgürlüğü mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti. Tanış, "116 yıl önce bu tarih, basın özgürlüğü için ilk adımların atıldığı gündür. Ancak bugün basın özgürlüğü çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyor" diyerek basın özgürlüğünün herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. 24 Temmuz'un sadece bir anma günü değil, aynı zamanda bu değerler için sürekli mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Whatsapp Image 2024 07 28 At 15.28.11

BASININ ÖZGÜR OLMASI ÖNEMLİ

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise yaptığı konuşmada, basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna vurgu yaparak basın özgürlüğünün önemine değindi. Ermiş, "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Sansürün olmaması, basının özgür olması çok önemli" dedi.

Whatsapp Image 2024 07 28 At 15.28.11-1

Etkinlikte organizasyona ev sahipliği yapan sponsorlar ve Basın Platformu'nun kuruluşuna katkıda bulunan gazetecilere plaketleri takdim edildi. Ödül töreninde, ŞOK Gazetesi muhabirimiz Senay Güncavar plaketini Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in elinden aldı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL