Basın Platformu, Türk basınında sansürün kaldırılmasının ve basın özgürlüğünün ilk adımının atıldığı 24 Temmuz’u doğa içinde düzenlediği etkinliklerle kutladı. Platform Başkanı Remzi Tanış, bu anlamlı günün 116. yıl dönümünde, basın özgürlüğü mücadelesinin halen devam ettiğini belirterek önemli mesajlar verdi.
“Şu an doğanın keyfini çıkarırken özgürlüğün ve şeffaflığın önemini bir kez daha hatırlatmak” istediklerini ifade eden Remzi Tanış konuşmasında, "116 yıl önce bu tarihi müdahaleyle basın özgürlüğünün temeli atıldı. Ancak günümüzde basın özgürlüğü maalesef çeşitli engellerle karşı karşıya kalıyor. Sansür ve ifade kısıtlamaları, birçok meslektaşımızın işini yapmakta zorlanmasına neden oluyor" dedi.

Basın Platform Başkanı Remzi Tanış

BİRLİKTE MÜCADELEYE DEVAM 

Tanış, basın özgürlüğünün hepimizin ortak sorumluluğu olduğunun altını çizerek, 24 Temmuz’un sadece bir anma günü değil, aynı zamanda bu değerler için sürekli mücadele edilmesi gerektiğinin hatırlatıcısı olduğunu belirtti. "Hep birlikte bu mücadeleyi sürdürmeyi ve basın özgürlüğünü daha ileri taşımaya kararlıyız. Katılımınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı konuşmada basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna vurgu yaptı ve basın özgürlüğünün önemini vurguladı. Ermiş, "Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi. Sansürün olmaması, özgür olması basının çok önemli" ifadelerini kullandı. Şeffaflığa, dürüstlüğe ve doğruluğa önem veren yöneticiler açısından basının büyük bir şans olduğunu belirtti. Kaymakam Ermiş Erdoğan Turan, basının kamuoyunu doğru bilgilendirmesi ve anında haber alınması durumunda idarecilerle rahat paylaşılmasının yöneticiler için bir avantaj olduğunu söyledi. "Basın mensubu arkadaşlarımıza biz genelde iyi olmaya gayret ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş

AİLE BİRLİĞİ İÇERİSİNDE EĞLENDİLER

Basın platformunun kuruluşuna katkıda bulunan gazetecilere düzenlenen törenle plaketleri takdim edildi. Ödül töreninde muhabirimiz Senay Güncavar, plaketini Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in elinden aldı. Etkinlikte bir araya gelen gazeteciler, hem mesleki sorunlarını tartışma fırsatı buldu hem de aile birliği içerisinde hoşça vakit geçirdi. Program, coşkulu halaylar ve neşeli anlarla sona erdi.
 

Kaynak: SELDA İBİŞ ŞANLI