Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkedeki medya kuruluşlarının, Berlin'in Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımlara ilişkin haberlerini eleştirdi. Bu konuya yeterince önem verilmediğini ve farklı görüşlerin dikkate alınmadığını iddia etti.

BAZILARI KARŞI ÇIKIYOR

Scholz; Kiev'e yapılan yardım seviyesine karşı çıkan birçok kişiyle konuştuğunu ve onların görüşlerinin medyaya yansımadığına inandığını söyledi. Almanya, Rusya'nın saldırısına karşı savunma amacıyla ABD'nin ardından Ukrayna'ya silah sağlayan ikinci büyük ülke konumunda. Ancak halkın bazı kesimleri buna karşı çıkıyor.

GAZETECİLER SESSİZ

Ukrayna'ya yardım yapılmasına karşı çıkan siyasi partilerin anketlerde yükselişte olduğu görülüyor. Başbakan'a bu konuyla ilgili konuşmasının arkasındaki mantık soruldu. Scholz, kamu toplantılarında vatandaşların kendisine Alman askeri yardımlarıyla ilgili sürekli soru sorduğunu, ancak gazetecilerin böyle bir soru sormadığını söyledi.

İKNA ETMEK ZORLAŞIYOR

Scholz daha sonra, "Bu soru uzun süre röportajlarda hiç yoktu. Gazetelerde, televizyonda veya radyoda neredeyse hiç yer almadı" açıklamasını yaptı. Muhabirlerin kendisine sadece Almanya'nın yeterli askeri yardım gönderip göndermediğini sorduğunu söyledi. Scholz'a göre eksik söylemler, Alman vatandaşlarını Rus işgaline karşı Kiev'i desteklemenin gerekliliğine ikna etmeyi daha da zorlaştırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ