Barış Manço, Japonya’da verdiği bir konserinde 'Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 2023 senfonik olarak seslendirilirse, eğer hayattaysam oğullarımın kolunda sahneye çıksam, değilsem de eser senfonik olarak seslendirilse ne güzel olur” vasiyetinde bulunmuştu.

WhatsApp Image 2023-10-26 at 14.32.10

MANÇO’NUN ESERLERİNİ OKUMAK AYRI BİR ONUR

Şef Musa Göçmen yönetimindeki Senforock Orkestrası, Avcılar Havuz Meydanı'nda unutulmaz Barış Manço şarkıları ve 2023 marşını seslendirerek izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Musa Göçmen, duygusal bir anlam taşıyan bu etkinlik için, "Bugün büyük sanatçının müzikal vasiyetini gerçekleştirmek için Avcılardayız. Çok heyecanlı ve gururluyuz. Lale Manço’nun ve sizlerin karşısında onun eserlerini okumak ayrı bir onur" dedi.

WhatsApp Image 2023-10-26 at 14.32.11

HAYALİ GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli Gazete Yazıyor muhabirimiz Senay Güncavar’a geceyle ilgili duygularını paylaşırken şunları söyledi:“ Biz cumhuriyetin 100. Yılını bir günle sınırlı kutlamıyoruz. Günler, haftalar, aylarca sürecek bu etkinliklerin en özeli var bu gece. Barış Manço’nun vasiyetini, hayalini gerçekleştiriyoruz. 80’inci yaşında cumhuriyetimizin 100. Yılında sahneye çıkmak istediğini, böyle bir hayalinden bahsetmişti. Bizlerde bu gece burada bu hayali gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz çok yaşasın, çok yaşayacak. Çünkü asırlar boyu yaşatacak gençleri var bu ülkemizin. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Değerimiz Barış Manço’nun şarkılarıyla eşsiz güzellikler yaşatan Musa Göçmen ve Senfonik Orkestrası başta olmak üzere bu güzel organizasyonda emeği geçen İzmanço Ekibine, Ülkem Okuyor Derneğine ve Lale Manço’ya ’ya ve bu özel kutlamamıza katılan Avcılarlı komşularıma kalpten teşekkür ediyorum.” 
 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR