Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal meyda hesabından bu kez de TİP eski milletvekili Barış Atay'la ilgili paylaşımıyla dikkat çekmiş, Atay’ı arkasından konuşmakla itham eden Demirtaş, 'Siyaseti bıraktığı gün solun oyu artar... Sevinirim. Bana arkamdan ettiği lafları da aynen iade ederim.' ifadelerini kullanmıştı. Atay'dan Demirtaş'a cevap geldi. 

S 060Ae5Ef7952C742072117D541C189D1D85Ff1D1

"İNANILMAZ FEVRİ KONUŞUYOR"

Özgür Demirtaş, X hesabından; “Barış Atay iyi biri olabilir. Zaten sanatçılar 'genelde' çok iyi kalpli insanlardır. Kendisi ile sosyal alanlarda benzer düşüncelerim de olabilir. Hiçbir şahsi bilgisi olmayan kişiler hakkında inanılmaz fevri konuşmalar yapıyor. Sol-Popülizm yaptığına da şahit oldum. Zaten Sağ-Popülizm dünyayı yedi bitirdi. Bir de buna enerjimiz yok."

S 57661A9D20Bf9E74B1Aa0A157E9E56B0C9B66057

"AYNEN İADE EDERİM"

"Türkiye'de halkı kesinlikle tanımıyor. Verdiği demeçler, Sola %2 oy kazandırıyorsa %15 kaybettiriyor. En komik tarafı nette %eksi 13 kaybettirdiğinin farkında değil. Onun dışında şahsı ile ilgili bilgim yok yorum yapamam. Siyaseti bıraktığı gün solun oyu artar... Sevinirim. Bana arkamdan ettiği lafları da aynen iade ederim." ifadelerini kullandı. 

Ozgur Demirtas Baris Atay Tartismasi Alevlendi Bu Adam Siyaseti Biraksin Solun Oyu Artar 1

"SERMAYA YANLISI, PİYASAYI SAVUNAN..."

Barış Atay'da Demirtaş'ın bu çıkışına karşılık birçok kişiden destek gören şu ifadeleri kullandı; "Özgür Bey. Beni tanımadığınızı söylemişsiniz, doğrudur. Tanısaydınız, birinin yüzüne söylemeyeceğim şeyleri arkasından hiç söylemeyeceğimi bilirdiniz. Eğer o gün siz de olsaydınız, ekonomiyle ilgili çok doğru tespitler yaptığınızı söyleyen arkadaşıma “önerileri emekçiden, işçi sınıfından yana değil. Neticede sermaye yanlısı, serbest piyasayı savunan, liberal bir ekonomist” sözümü yüzünüze de söylerdim. Açıkçası ben sermaye yanlısı bir liberal olmaktan utandığınızı ya da bunun bir hakaret olduğunu düşündüğünüzü hiç aklıma getirmedim. Öyle düşünüyorsanız; sizin siyaseti bırakmama sevineceğiniz gibi ben de buna sevinirdim fakat öyle olmadığını biliyoruz."

Ozgur Demirtas Casm Cover Iqb9 Cover

"ARKANIZDAN KONUŞULMUŞ HİSSETMEYİN"

"Benim %13 oy kaybettirdiğim yorumunuz “gururumu okşadı” ama bu kadar önemli olduğumu düşünmüyorum. Yaptığınız ekonomi yorumları hakkında konuşmaya muhakkak devam edilecektir. Fikirlerinin; ancak profiline abone olunarak edinilebilecek kadar önemli olduğunu düşünen birinin, söyledikleri ve yazdıklarıyla ilgili yorumlara daha makul yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Fakat tabi ki bu sizin takdiriniz. Bu arada hakkımda attığınız tweetler ve bu konudaki yorumlarınız, arkadaşlarla aramızda mutlaka hoş bir sohbet konusu olacaktır. Arkanızdan konuşulmuş gibi hissetmeyin. Haber vermiş olayım. Kolay gelsin."

Kaynak: DEMET SAROVA