On yıl bankacılık mesleğinde çalışan Nischa Shah, 2022 yılında Crédit Agricole'da müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Shah, göreve müdür yardımcısı olarak başladıktan sonra 200.000 sterlin (256.000 dolar) yıllık kazanç elde etti. İyi bir para olmasına rağmen bu para, Nischa Shah'ı pek de memnun etmedi. Sürekli mutsuz olan Nischa Shah, istifa ederek mesleğini bıraktı.

SON DAKİKA | En düşük emekli maaşı yürürlüğe girdi SON DAKİKA | En düşük emekli maaşı yürürlüğe girdi

"Bunun beni tatmin etmediğini, entelektüel açıdan teşvik edici olmadığının farkına vardığımda kurumsal hayatımın yaklaşık dokuzuncu yılıydı" sözlerini dile getiren Shah, yaklaşık iki buçuk yıl önce hayatını yeniden değerlendirmek için, 'Para sorun olmasaydı ne yapardınız?' gibi yönlendirmelerle ne istediğini aramaya başladı ve buldu.

Nischa Shah, kişisel finans ve karmaşık bilgileri herkesin erişimine açık hale getirme konusunda tutkulu olduğunu anladı. "Kişisel finans alanında sadece bilgi sahibi olmanın bile cebinize giren para üzerinde çok büyük bir etkisi olabilir" diye belirten YouTuber Shah, Aralık 2021'de videolar hazırlamaya başladı ve şu anda 1 milyondan fazla abonesi bulunmaktadır.

Bunun üzerine Youtuber Nischa Shah şu sözleri dile getirdi: 

“Bankacılıkta kazandığımdan çok daha fazlasını kazanıyorum. Artık paranın peşinde koşmayıp sadece iyi olduğum şeyin, tutkumun ve gerçekten keyif aldığım şeyin peşinde koşmam sonucunda, daha önce sahip olduğum her şeyi geride bırakmayı başardım.” 

Kaynak: Haber merkezi