İtalya hükümeti, gelecek yıl için yaklaşık 30 milyar euro (33 milyar dolar) tutarında bir bütçe onayladı. Yetkililer, bütçenin bir kısmının İtalyan bankaları ve sigorta şirketlerine uygulanacak bir vergiyle finanse edileceğini söylüyor. Onların payına düşen vergi yaklaşık 3.5 milyar dolar olacak.

VATANDAŞLARA YOK

Başbakan Giorgia Meloni yaptığı açıklamada, hükümetin başta ülkenin sıkıntıda olan sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerini iyileştirmek için parayı kullanacaklarını söyledi. Meloni, "Söz verdiğimiz gibi vatandaşlara yeni vergi getirilmeyecek" ifadelerini kullandı.

BASKI ALTINDAYDI

2025 bütçe yasası, kabine toplantısında bakanlar tarafından kabul edildi. Tedbirlerin hala İtalyan parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor ve yıl sonuna kadar nihai oylama bekleniyor. Ekonomi ve Maliye Bakanı Giancarlo Giorgetti, AB tarafından yakından izlenen İtalya'nın bütçe açığını azaltma süreci sebebiyle baskı altındaydı.

BU FEDAKARLIKTIR

Giorgetti, düzenlediği basın toplantısında bankalar ve sigorta şirketlerine uygulanan yeni vergiye ilişkin yorum yaptı. Bakan0 "Birisi buna ekstra vergi diyebilir, ben buna fedakarlık diyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ