New Hampshire açıklarında bir balina küçük bir tekneye çarparak alabora olmasına ve iki balıkçının saniyeler içinde okyanusa düşmesine neden oldu. Yakınlardaki bir gemide bulunan iki genç kardeş Colin ve Wyatt Yager, sosyal medyada bu görüntüleri paylaştı.

HEMEN GERİ DÖNÜN!

Videonun altında, bölge sakinlerini New Hampshire'daki sularda devriye gezen öfkeli balinaya karşı uyaran bir not yer aldı: Dışarıdaysanız hemen dönün! ABD Sahil Güvenlik Sözcüsü Diolanda Caballero, gençlerin Odiorne Burnu açıklarında tekneleri alabora olan iki balıkçıyı hızla kurtardıklarını söyledi.

23 Temmuz 2024 Salı günü, New Hampshire'daki Rye açıklarında bir balina bir tekneye çarparak iki tekneciyi suya düşürdü. Tekneciler birkaç dakika sonra ön plandaki tekneciler tarafından kurtarıldı.

KİMSE YARALANMADI

Caballero, okyanusa düşen adamların ve balinanın yaralanmadığını söyledi. Çevrede balık sürüleri vardı. Balina büyük bir ihtimalle sadece avlanıyordu. Bu anlarda yoluna tekne çıkınca ona da çarpmış oldu.

AĞZINDAN BALIKLAR DÖKÜLDÜ!

Çarpışma esnasında balinanın ağzından balıklar döküldü. Yani hayvanın niyeti kesinlikle saldırmak değildi. Sadece balıkları yakalıyordu. Ama ortaya çıkan görüntü biraz ürkütücüydü. Kaza geçiren teknede bulunan Greg Paquette ve Ryland Kenney ise büyük şok yaşadı. Kenney, "Devrilirken tekneden ve balinadan kaçmak için suya yatay olarak atladım. Gençler bu kadar hızlı yardım ettiği için çok mutluyuz" dedi.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül