Brooklyn'de uzun yıllardır yaşayan bir çift, sık sık sızdıran bir yangın musluğuna bakarken, akıllarına geçici bir akvaryum fikri geldi! 47 yaşındaki Hajj-Malik Lovick, "Şakalaşmaya başladık. 'Ya buraya balık koyarsak' dedik... Nasılsa sürekli su sızdıran bir musluk vardı" diye konuştu.

I M G 1972

KENARLARI GÜÇLENDİRDİLER

Yangın musluğunun kenarlarını kayalar ve tuğlalarla güçlendirdikten sonra, bir evcil hayvan dükkanından 16 dolara 100 adet Japon balığı satın aldılar. Onları suya attılar. Kısa sürede mahalle halkı sürekli onları ziyaret etmeye başladı. Buraya "Hancock Street Bed-Stuy Akvaryumu" adını koydular.

30 BALIĞI ÇIKARDILAR

Ancak balık havuzuyla ilgili videolar ve haberler çevrimiçi dolaşırken, hayvan hakları savunucularının tepkisine yol açtı. İki mahalle sakini Emily Campbell ve Max David, bir kurtarma görevi gerçekleştirdi. Ağlar ve plastik torbalar kullanarak, sudan yaklaşık 30 balık çıkardılar.

ORADA BOĞULACAKLAR!

Balıkları insanlık dışı koşullardan kurtardıklarını söylüyorlar. Ancak operasyon; son yıllarda genç beyazların akınına uğrayan tarihi "siyahi" mahallede hararetli bir tartışmayı ateşledi. 29 yaşındaki Campbell, "Beyaz bir insan olarak buraya gelip siyahi bir adama ne yaptığını bilmediğini söylemek istemiyorum. Ancak balıkların kendi atıklarının içinde boğulmasını izleyemem" dedi.

3 KERE BESLİYORLAR

Campbelle her ne kadar bazı balıkları çıkarsa da çoğu hala orada. Mahalleliler onları günde 3 kez besliyor. Vardiyalı olarak sağlık durumları takip ediliyor. Dışarıdan gelen bazı insanlar, süs eşyalarının yanında bağışta da bulunuyor. Balıkların 2 hafta daha orada tutulacağı ve sonra mahallenin çocuklarına dağıtılacağı öğrenildi.

MUSLUĞU BOZDULAR!

Yetkililer, haberlerin yayılması için su sızdıran musluğu tamir etmek için ekip göndermişti. Ancak mahalle sakinleri onu yeniden bozdu! Çevre Koruma Departmanı Sözcüsü Beth DeFalco, "Biz de Japon balıklarını seviyoruz ama onlar için kaldırımdan daha iyi bir yuva olduğunu biliyoruz" dedi.

Muhabir: Lila Okyanus