Uluslararası Kanser Dergisi'nde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre; balık yağı takviyelerinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri, kolon, mide ve beyin kanserleri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
BAZI YAN ETKİLER
Yine de bazı araştırmalar, sağlıklı bireylerde olumsuz yan etkilere sebep olabileceğini öne sürdüğünden, balık yağının sizin için uygun olup olmadığını önce doktorunuzla görüşün. Tabii ki direkt olarak balık da yiyebilirsiniz.
DAHA DA FAZLA
Özellikle somon, uskumru ve sardalya gibi balıklar bu konuda oldukça etkilidir. Yemeklerinize ceviz, keten tohumu ve chia tohumu ekleyerek diyetinize daha fazla omega-3 ve omega-6 sokabilirsiniz.