Balık yemek genellikle sağlıklı kabul edilir. Ancak çok fazla balık tüketmek, özellikle belirli balık türlerinde cıva ve diğer çevresel kirleticilerin birikmesi nedeniyle potansiyel sağlık risklerine yol açabilir.

HEPSİNDE OLDUĞU GİBİ

Somon, sardalya ve alabalık gibi cıva oranı düşük balıkları seçmek bu bakımdan önemlidir. Hemen hemen tüm besin türlerinde olduğu gibi fazla balık tüketmek de önerilmez. Aynı zamanda çiğ balıklar da ciddi anlamda sorun çıkarabilir.

SUŞİ TUTKUNLARI DİKKAT

Çiğ balık tüketmek; genellikle pişirme yoluyla ortadan kaldırılan parazitler, bakteriler veya virüslerle ilgili sağlık riskleri oluşturabilir. Bu patojenler tüketildiğinde gıda kaynaklı hastalıklara yol açabilir. Hamile kadınlar, küçük çocuklar, yaşlı yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler dahil olmak üzere belirli insanlar, hastalığa karşı artan duyarlılıkları nedeniyle çiğ balık yemekten kaçınmalıdır.

KALİTEYE DİKKAT

Ancak sağlıklı kişiler, suşiler kaliteliyse bunları tüketebilir. Ancak bilmediğiniz yerlerde kesinlikle yememeniz öneriliyor. Somon ve ton balığı gibi bazı balıklar, parazitleri öldürmek için belirli sıcaklıklarda dondurulursa, güvenli hale gelir. 
 

Muhabir: Öznur Demirbey