Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'deki insanlık dramına yönelik Türkiye'nin attığı yeni adımı duyurdu. Bakan Koca, TBMM Plan ve Bütçe Görüşmesinde İsrail Sağlık Bakanıyla gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısında sürpriz yok, beklenen sınırdayız

Bakan Koca, "İsrail Sağlık Bakanı ile görüştük. Tedavisi yarım kalan kanser hastası çocuklar başta olmak üzere hastaların Mısır’a ambulanslarla taşınması ve oradan uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilerek tedavi edilmesi için hazır beklediğimizi ifade ettim. En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Bakan Koca, Gazze'de yaşanan insanlık dramının sağlık hizmetlerini olumsuz etkileyerek şiddetlenmeye devam ettiğini belirtti. İsrail'in Gazze'de neden olduğu yıkımın insanlık değerlerini enkaz altında bıraktığını ifade eden Bakan Koca, sağlık hizmetlerine destek verme amacıyla Mısır Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde olduklarını belirtti. Ancak bu çabaların yeterli olmadığını ifade eden Bakan Koca, İsrail Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşmede sağlık hizmetlerinin sürdürülememesinin açıklanamaz olduğunu vurguladı.

Bakan Koca, Türkiye'nin Gazze'deki hastalara yönelik yardım çabalarını sürdürdüğünü ve en yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye'ye getireceklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye tarafından bugün yola çıkması beklenen gemi ile ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarf malzemeleri olmak üzere yaklaşık 500 ton yardım ekipmanının Gazze'ye ulaştırılacağını belirtti.

Kaynak: haber merkezi