MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." çıkışıyla gündemi adeta kasıp kavurdu. Bahçeli'nin sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Politikacılar konuya ilişkin görüşlerini paylaşırken bir yorum da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi. Fatih Erbakan, açıklamalarını sosyal medya platformu X üzerinden yaptı.

Erbakan-6
FATİH ERBAKAN'IN PAYLAŞIMI

Fatih Erbakan, konuyla alakalı şu sözleri sarf etti:

Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez.  

Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır. 
Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ