İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik Saddam benzetmeli skandal ifadeleri, Türkiye genelinde büyük tepkilere yol açtı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Katz’ın açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

"NEFRETLE LANETLİYORUM"

"İsrail Dışişleri Bakanı’nın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan, siyasi, tarihi ve nesnel gerçeklerle bağdaşmayan alçakça ifadelerini nefretle lanetliyorum. İsrail’in soykırımcı yönetimi ve hükümetinin kanlı izleri tüm dünya tarafından görülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına panik içinde yapılan bu saldırı, İsrail yönetiminin suçluluk psikolojisinin bir yansımasıdır. İsrail’in hesap verme günü yakındır; bu yalnızca sabır ve zaman meselesidir."

"HER TÜRLÜ SENARYO GÜNDEMDE OLMALI"

"Türk milleti, soykırımcı İsrail’e karşı kenetlenmiştir ve her türlü senaryo göz önünde bulundurulmalıdır. Siyasi, stratejik ve askeri hazırlıkların titizlikle yapılması, Türkiye’nin hafife alınmaması gerektiğini teyit edecektir. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın tarih ve mazlumlar önündeki sorumluluğunu unutmadan hareket etmesi gerekir. TBMM’ye davet edilmek, kendisi için bir şereftir; bu şerefi taşıyıp taşımama konusu Sayın Abbas’ın davranışına bağlıdır."

"CANIYAHU’NUN ABD KONGRESİ'NDE ALKIŞLANMASI"

"ABD Kongresi’nde ayakta alkışlanan Canıyahu, gerçek soykırımı onaylamakta ve zulmü açıkça sergilemektedir. Türkiye ve Türk milleti, milli haklarını ve egemenlik hukukunu savunmaya devam edecektir. Türkiye’nin masal diyen ve emperyalizmin kuklası haline gelmiş siyasi engellemelerine rağmen, Türk ve Türkiye Yüzyılı için direnecektir."

"Türk düşmanları kaybedecek, zafer meşalesi inanan milli yüreklerin elinde parlayacaktır."

Kaynak: HABER MERKEZİ