Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin ziyareti dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylara şart koşulan yüzde 50+1 şartını kaldırabileceklerini açıklamıştı.

Bazı siyasi çevreler bu durumu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile olan Cumhur İttifakı’nı bitirmek istiyor. O yüzden yüzde 50+1 şartının kaldırılmasını gündeme getiriyor” şeklinde değerlendirmişti.

AA-20231114-32869227-32869226-MHP_TBMM_GRUP_TOPLANTISI (1)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda konuyla ilgili sessizliğini bozarken oldukça sert ifadeler kullandı.


Bahçeli,  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı, ittifakın dağılmayacağını söylese de Erdoğan’a da Cumhurbaşkanı seçim sürecinde Sinan Oğan ile yaptığı ittifakı “Biz zillet değil, Türk Milleti’nin kendisiyiz. Cumhur İttifakı’nın devamından yanayız, hiçbir şart altında kendi adımıza söylüyorum, ittifakın bozulmasına da geçit vermeyeceğiz. Kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına destek verdik. Hatta partimizden ihraç edilen bir şahısla aynı kareye girmesine içimiz acısa bile ses çıkarmadık. Sanırım herkes mesajı anladı” sözleriyle hatırlattı.


BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

*Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’nin istikbal haysiyetidir.

*Sayın Cumhurbaşkanımız sistemin ana omurgası 50+1 oy hesabı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde seçim de seri olur demiştir. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor demiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri siyasetin kurulan ittifaklarının parçalı yapısına bakıldığında anlamlıdır fakat bu konuda bizim sözlerimiz yaptığımız açıklamalar, görüşler de bellidir ve değişmemiştir.

AA-20231114-32869227-32869216-MHP_TBMM_GRUP_TOPLANTISI (1)

 “KİMSENİN SIRTINA BİNMEDİK, SIRTIMIZA DA BİNDİRMEDİK”

*Allah’a çok şükür siyasi hayatımız boyunca, burayı dikkatle dinleyin. Kendi aranızda tartışırken de dikkatli cevap verin. Siyasi hayatımız boyunca kimsenin sırtına binmedik. Kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz. Anlasa da anlatmaya takatleri yetmez. Yük aldık, yük olmadık. Bedelse ödedik, yeri geldi hissemize şehadet düştü. Ne gam ne tasa şikayet etmedik. Önce ülkem ve milletim demekten de vazgeçmedik. Kabineye bakan vermedik doğrudur. Ne var ki bu kabine, Türk milletinin kabinesidir. Alacağı her kararın yanındayız, sefasına değil gerekirse cefasına talibiz. MHP yancı değildir, ufakçı değildir, ulufeye meraklı değildir.

SİNAN OĞAN’I HATIRLATTI

*Sayın Cumhurbaşkanı ile diyaloğumuz hasbidir. Hiç kimse de aramıza giremeyecektir. Cumhur İttifakı ile ilgili polemik ve spekülasyon yapan güruhun durumu aynısıyla şudur. Sineğin akıllısı kiraza biner şehre gider, sineğin aptalı gübreye düşer, bunları gibi ahıra gider. Cumhur İttifakı’nda pazarlık yoktur. Biz zillet değil, Türk Milleti’nin kendisiyiz. Cumhur İttifakı’nın devamından yanayız, hiçbir şart altında kendi adımıza söylüyorum, ittifakın bozulmasına da geçit vermeyeceğiz. Kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına destek verdik. Hatta partimizden ihraç edilen bir şahısla aynı kareye girmesine içimiz acısa bile ses çıkarmadık. Sanırım herkes mesajı anladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ