Çiçekçilerde yıl boyunca pek çok çiçek çeşidi bulunur. Ancak hiçbir şey kendi bahçenizden topladığınız taze kesilmiş bir yaz çiçeğinin yerini tutamaz. Ancak, erken ölmelerini önlemek zor olabilir. Bu nedenle taze çiçeklerin iç mekanda daha uzun süre dayanması için bazı ipuçları var.


ERKEN SAATLERDE KESİN


Buketinizi sabahın erken saatlerinde kesin. Sağlıklı saplara sahip çiçekleri seçin. Çiçek açmış ve olgunlaşmışları arayın. Çok erken toplanırlarsa, bahçe çiçekleri hızla solar.


ALTTAKİLERİ BUDAYIN


Sapın alt kısmındaki yaprakları kesin. Aksi takdirde, bakteriler suya girebilir ve çiçeklerin daha hızlı çürümesine neden olabilir. Sapları vazodaki suyu daha iyi emmelerini sağlayacak şekilde açılı şekilde kesmek için temiz bir bıçak kullanın.


HEMEN SUYA KOYUN


Çiçekleri kestikten hemen sonra suya koyun, böylece saplara hava girmesini önleyin. Suyun rengi değişir değişmez yenileyin. Uzmanlar ayrıca suya çiçekçiler veya süpermarketler tarafından satılan bir paket çiçek besini eklemeyi öneriyor. Kesilen çiçekler, vazo doğrudan güneş ışığına, cereyana veya yüksek sıcaklıklara maruz kalırsa daha hızlı solar. Onları doğru yerlere koyun.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ