Reuters'in, Hindistan makamları tarafından yapılan testlere ilişkin elde ettiği verilere göre; baharat örneklerinin yaklaşık %12'si kalite ve güvenlik standartlarının altında kaldı. Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu, Hong Kong'un nisan ayında yüksek seviyede pestisit bulunması nedeniyle bazı baharat markalarının satışını askıya almıştı.

BİRÇOK NUMUNE

Pestisit; bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallardır. Gıda güvenliği kurumu, bu sebeple birçok numune almış ve testler gerçekleştirmişti.

KONTROLLER ARTTI

İngiltere, Hindistan'dan yapılan tüm baharat ithalatına yönelik kontrolleri sıkılaştırırken, Yeni Zelanda, ABD ve Avustralya, bu ürünlerle ilgili sorunları incelediklerini söyledi.

İŞLEM YAPILDI

Reuters'in Hindistan Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında elde ettiği veriler; mayıs ile temmuz arasında test edilen 4.054 numunenin 474'ünün kalite ve güvenlik parametrelerini karşılamadığını gösteriyor. Güvenlik ajansı yaptığı açıklamada, test edilen baharatların markalara göre dökümünün bulunmadığını ancak ilgili şirketlere karşı gerekli işlemin yapıldığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ