Yapılan araştırmalar; neredeyse her gün baharatlı yiyecekler tüketen kişilerin kanser, kalp ve solunum yolu hastalıkları gibi çeşitli nedenlere bağlı ölüm riskinin, haftada bir kereden az baharatlı yiyecekler tüketen kişilere göre; yüzde 14 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Baharatlı yiyecekler aynı zamanda bağırsak sağlığına fayda sağlayabilecek antibakteriyel aktiviteye de sahiptir. Diyabet, kalp hastalığı, siroz ve kanser gibi rahatsızlıklara karşı baharatlar sizi koruyabilir. Ancak bunun öncesinde mutlaka bir beslenme uzmanıyla görüşün.

İNSANDAN İNSANA DEĞİŞİR

Çok fazla baharatlı yiyecek tüketmek hoş olmayan semptomlara neden olabilir. Herkesin baharatlara karşı toleransı farklıdır. Özellikle mide-bağırsak rahatsızlığınız varsa asla vücudunuzun tolere edebileceğinden daha fazla baharatlı yiyecek yememelisiniz. Bu sebeple beslenme uzmanıyla görüşmek önemlidir. Faydalı bir iş yaptığınızı zannederken aslında kendinize zarar veriyor olabilirsiniz.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül