Probiyotiklerden faydalanabilmeniz için önce prebiyotiklere ihtiyacınız var. Prebiyotikler, esasen bağırsağınızdaki iyi bakteriler için besin görevi gören diyet lifleridir.

PREBİYOTİK KAYNAĞI

Sindirime yardımcı olur, besin emilimini iyileştirir ve bağışıklık fonksiyonunu güçlendirir. Sarımsak, harika bir prebiyotik kaynağıdır. Araştırmalar, sarımsak yemenin bağırsaklarınızdaki mineral emilimini ve "iyi" bakteri çeşitliliğini iyileştirebileceğini ve kabızlığı hafifletebileceğini göstermektedir.

İLTİHAP ÖNLEYİCİ

Ayrıca, zararlı bakterilere karşı korumaya yardımcı olan iltihap önleyici ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Kısacası sarımsaklar, tüm vücutta olduğu gibi bağırsaklar üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

ALTERNATİFLER DE VAR

Sarımsağın harika yanı, çeşitli yemeklere kolayca dahil edilebilmesi ve günlük önerilen 5 gram prebiyotiği almanıza yardımcı olmasıdır. Sarımsağı sevmiyor musunuz? Diğer prebiyotik açısından zengin yiyecekler arasında soğan, kuşkonmaz, muz, börülce ve kepekli tahıl bulunur...
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL