Bu yılın başlarında Philadelphia'daki evlerinde babasının başını kesip, kesik başın videosunu internette yayınlayan adamın cezai ehliyete sahip olduğuna karar verildi. Hakim Stephen Corr, katil Justin Mohn'un sürekliği gülümsediği, yaklaşık beş saat süren duruşmanın ardından kararını kürsüden açıkladı.


YENİ AVUKAT İSTEDİ


Corr ayrıca Justin Mohn'un farklı bir avukat atama isteğini de kabul etti. Yeni bir avukatla çalışmaya istekli olup olmadığı sorulduğunda, "Kesinlikle" yanıtını verdi. Mohn, savcılık tanığı olan Adli Psikolog Kelly Chamberlain konuşurken kafasını salladı ve düzenli olarak güldü.


ZEKİ VE ÇOK SAKİN!


Chamberlain, Mohn'la yaptığı iki görüşmede onu zeki, sakin ve sosyal açıdan normal bulduğunu ifade etti. Savunma tanığı Doktor John Markey ise bulgulara itiraz etti. Markey, Mohn ile dört kez görüştüğünü ve sanrısal bozukluk yaşadığını söyledi. Mohn'un, mesih olduğunu iddia ettiği mektuplarını örnek gösterdi.


MUTFAK BIÇAĞI VE PALA


Bir diğer savcılık tanığı olan cezaevi memuru Ralph Taylor, Mohn'un hapishanede son derece nazik ve saygılı olduğunu belirtti. Savcılara göre; Mohn, babasını tabancayla ölümcül şekilde vurdu. Ardından ikisinin yaşadığı evde Michael Mohn'un kafasını kesmek için mutfak bıçağı ve pala kullandı. Vahşetin videosu, kaldırılmadan önce birkaç saat YouTube'da yayınlandı. Olayın sebebinin ilerleyen duruşmalarda tamamen aydınlanması bekleniyor.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL