Beyrut'un güney bölgesinde yaşayanlar, İsrail'in düzenlediği saldırılar ve tam ölçekli bir savaş korkusunun artmasının ardından acil durum planları yapmaya başladı. Birçoğu, ülke içindeki farklı yerlerde yaşayan akrabalarının yanına gitmeyi planlıyor.


DÜZENLİ ZİYARETLER


Ancak az sayıda kişi için B planı komşu Suriye'ye taşınmak... Suriye olaylara rağmen ülkenin büyük bölümünde aktif çatışmalar uzun süredir dondurulmuş durumda. Vizesiz sınırdan geçebilen Lübnan vatandaşları düzenli olarak Şam'ı ziyaret ediyor.


AKINA UĞRADI


Ve Suriye'de bir daire kiralamak Lübnan'dakinden önemli ölçüde daha ucuz. Şam'daki Suriyeli gazeteci Azzam Ali, The Associated Press'e Dahiyeh'deki saldırıdan sonraki ilk birkaç günde şehirde otel odaları ve kiralık evlerin Lübnanlıların akınına uğradığını söyledi.


KAYITLI DEĞİLLER


Durumun sakinleşmesinin ardından bazıları geri döndü. Ancak büyük çoğunluğu kaldı. Hiçbir kurum son aylarda Lübnan'dan Suriye'ye kaç kişinin taşındığını kaydetmedi. Ülke genelinde dağılmış durumdalar ve mülteci olarak kayıtlı değiller. Bu da göçü takip etmeyi zorlaştırıyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL