Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, geçen hafta Haziran 2024 tarihinde yaptığı bir açıklamadaki ifadeleri gerekçesiyle Acun Ilıcalı’nın şikayeti üzerine ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda, ’şüpheli’ sıfatıyla savcılığa ifade verdi. Yıldırım, ifade işlemlerinin ardından bir açıklama yapmadan adliyeden ayrılmıştı. 

Acun Ilicali Dan Adnan Oktar I 1703146851 Wbqk Z I

İFADEDE O SORUYU SORDU

Aziz Yıldırım'ın ifadesi ortaya çıktı. Sözcü'nün aktardığına göre; Yıldırım ifadesinde ''Sarf ettiğim şikâyete konu açıklamaların devletimizin resmi belgelerine dayanmaktadır'' dedi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016'da hazırladığı Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü iddianamesine, iddianame üzerine İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan kamu davasındaki fezleke ve delillere atıfta bulunduğunu ekledi. Yıldırım iddianameden örnekler verdiği dilekçesinde şu soruya yanıt istedi: 'Somut delil ve aleyhte beyanlara rağmen Acun Ilıcalı hakkında neden söz konusu soruşturma kapsamında şüpheli olarak işlem yapılmamıştır?'

Aziz Yildirim Acun Ilicalinin Sikayeti Uzerine Supheli Sifatiyla Ifade Verdi Fhg2

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'de sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de kongre tarihi yaklaştıkça gerilim tırmanmış, Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un listesinde yer alan televizyoncu Acun Ilıcalı'ya karşı yönelttiği sert sözlerle dikkat çekmişti. 'Acun, kaşınıyor. Kaşınmasın. Çıkmış bu gece bir televizyon programında benim hakkımda konuşuyor. Mourinho ile Londra'da görüşmüşüm. Yanlış biliyor, Londra'da değil Roma'da görüştüm. Geri zekâlı Acun. 2016 ya da 2017 yılında basketbol takımımız Beşiktaş'ı yenerek şampiyon olmuştu. O şampiyonluk eğlencesinde Acun da vardı. İki tane Dominik varmış. İşte bu Dominik'te Fetöcülere pasaport ve oturma izni veriyormuş dediler.' diyen Yıldırım hakkında, Acun Ilıcalı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu ve 10 milyon TL tazminat davası açtı.

aziz yıldırım gazetee yazıyor

'SAÇMA SAPAN İFTİRALAR ATIYOR'

Acun Ilıcalı, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın 'FETÖ' ve 'Adnan Hoca' suçlamalarına yanıt vermiş ve Yıldırım için "Fenerbahçe’ye iftira atıyor. İrfan Can iftirası var. Fenerbahçe’yi ihbar ediyor. Şikayet ediyor. Taraftar bunu affetmez. Mourinho’nun gelişinden sonra takımda kalmak isteyen oyuncular var. Ortak düşüncemiz, takıma 4-5 üst düzey oyuncu transferi. Sadece yıldız değil, efektif yıldızlar gelecek. Birçok oyuncuyla anlaşmak üzereyiz." dedi. Ünlü isim ayrıca "Acun’a, Ali Koç’a iftira atabilirsin ama Fenerbahçe’ye atmayacaksın! Biz her zaman, ‘Aslolan Fenerbahçe’ deriz ama bir kişi hariç Aziz Yıldırım… Seçime 5 gün kalmış, saçma sapan iftiralar atıyor. Beni bıraktı şimdi başkana yöneldi... Dominika’daki insanların pasaport olayını Dominik Cumhuriyeti zannetmiş… Aynı ülke bile değil! Dominik pasaportunun herhangi bir esprisi yok.

Acun-30

'NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ...'

600 milyon borç 75 milyon kadro değerinden, 300 milyon borç 200 milyon kadro değerine gelinmiş. Nereden nereye gelmişiz… İyi anlamak lazım. Ali Koç’un ilk dönemindeki teknik direktör seçimlerinde bazı hatalar oldu. 2 veya 3 teknik direktör seçiminde bence hata vardı. Aziz Yıldırım, kulübü bıraktığı gün Fenerbahçe’nin kadro değeri 75 milyon euro. Beşiktaş’ın o anki değeri 123 milyon. Aziz Yıldırım’ın bıraktığı Fenerbahçe bu… Bu bir gerçek.' ifadelerini kullanmıştı.  

Kaynak: DEMET SAROVA