Fenerbahçe'nin en uzun süreli başkanı Aziz Yıldırım, yeniden başkan seçilmesi halinde Fenerbahçe'nin bankalara olan borçlarını iki yılda kapatacağını açıkladı. 1998-2018 yılları arasında Fenerbahçe'yi yöneten Yıldırım, mevcut başkan Ali Koç'a karşı yarışacağı seçim öncesi ekonomi basınıyla buluştu.

Tek Dönem Aday

Ali Koç'un "Ben olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar" açıklamasının ardından aday olmaya karar verdiğini belirten Yıldırım, "Fenerbahçemiz spor kulübü olmaktan çıktı. Bu seçimde inanıyorum köprüden önce son çıkış" dedi. Fenerbahçe'nin bankalara faizle birlikte 4 milyar lira borcu olduğunu hatırlatan Yıldırım, bu borcu geliştirecekleri projelerle kapatacaklarını vurguladı.

Yıldırım, projelerini şu sözlerle anlattı: "Ataşehir'de 58 dönümlük bir kapalı salon alanımız var. Bunun 20 dönümüne iki salon yaptık ve salonlar Fenerbahçe'nin tapulu malıdır. Kalan 35 dönüm Ülker'e ait. Oraya Emlak Konut ile inşaat yapılacak. Konut ve ofis projesi içinde 50 yataklı otel ve kolej de olacak. Bu projeden Fenerbahçe'ye 70 milyon Euro kalacak. Ayrıca, devletten satın aldığım Kayışdağı'ndaki 26 dönümlük araziyi yeniden değerleyeceğiz. Geçen yıl bu araziye 60-70 milyon dolar teklif edilmişti. Bu iki projeyi değerlendirerek banka borçlarını kapatabiliriz." Gerekirse kendi cebinden de para koyacağını belirten Yıldırım, "İki yılda banka borçlarını kapatacağım. Bir dönem yöneteceğim, sonra bırakacağım" dedi.

Mourinho Açıklaması

Yıldırım, vaatleri arasında bulunan Portekizli antrenör Jose Mourinho ile Ali Koç'un da görüştüğünü açıkladı. Mourinho'nun Fenerbahçe'ye büyük bir maliyeti olmayacağını ifade eden Yıldırım, "Fenerbahçe'ye gelen bir antrenör değerinde. Biz, sponsorla ödeyeceğiz. Bu bir problem değil. Ali Koç da Mourinho ile görüşmüş. Ben de kendisine (Mourinho'ya) söyledim, hangimiz seçilirsek seçilelim, Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var dedim" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ