Hamas 7 Ekim'de İsrail'de düzenlenen Supernova müzik festivaline paraşütlerle inerek saldırıda bulunmuş, bazı vatandaşları öldürürken bazılarını da esir almıştı. Saldırının üzerinden yaklaşık 11 ay geçtikten sonra, 26 yaşındaki Noa Argamani, rehin olarak kaldığı 246 günden sonra "hayata dönüşünü" kutlamak için ailesi ve arkadaşlarıyla büyük, bir yaz partisi düzenledi.

NOA ARGAMANI'NİN AÇIKLAMALARI


 "Arka planda hala bir savaş varken, askerlerimiz savaş alanındayken, Gazze'de hala 109 rehine varken bu partiyi yapmamız doğru değil" . Erkek arkadaşı hala Hamas'ın elinde esir tutulan Argamani, "Ortağım Avinatan Or da orada, onu çok özlüyoruz" dedi.

"Noa ile Dans" adı verilen partide arkadaşlarının tezahüratları arasında konuşmasına devam eden Noa Argamani "Bu hayattaki her güne değer vermemiz gerektiğini, burada olduğumuz her anı kutlamamız gerektiğini hatırlamak için bu partiyi düzenledim" ifadelerini kullandı.

G7'DE KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde G7 ülkelerine hitaben yaptığı konuşmada esnasında esaret altında geçirdiği dönemden ve Gazze'de geçirdiği her gecenin son gecesi olacağından korktuğunu dile getirdi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ