32 yaşındaki Tyler Johnson, Alaska'da en yakın yoldan kilometrelerce uzakta babasıyla bir av gezisindeydi. Johnson, açık bir alanda oldukları sırada bir hırlama sesi duyduklarını belirtti. Ayının saldırması yaklaşık dört saniye sürdü.

ŞARJÖRÜ BOŞALTTI

Ayı ilk başta babasının peşine düşmüştü. Ancak bir anda onu yere çaldı ve bacağını ısırdı. O noktada tabancasını ateşledi ve tüm şarjörü boşalttı. Ancak yanlışlıkla üst bacağından kendisini de vurdu. Babası da ayıya ateş etti ve sonunda onu öldürdü.

BABA KENDİMİ VURDUM

Johnson, bacağına baktığında, "Baba, kendimi vurdum" dediğini hatırlıyor. Neyse ki babası Chris Johnson, 30 yıldan fazla süredir ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi'nde görev yapmış bir Alaska Eyalet Polisi'ydi. Oğlunun bacağına turnike yaptı ve yarayı gazlı bezle sardı. Ardından acil durum polislerine haber verdi.

YAVRUSU VARMIŞ

Johnson daha sonra yetkililerin bölgeye geri döndüklerinde yakınlarda bir yavru bulduklarını söyledi. Ulusal Parklar Servisi'ne göre; dişi bir ayı sizi yavruları için tehlike olarak algılarsa saldırı olasılığı artar.

Kaynak: HABER MERKEZİ