Bir arabanın içinde sıkışan yetişkin kara ayı ve yavrusu ortalığı dağıttı. Korna çaldılar ve radyoyu da açtılar. Aracın dışında ikinci bir yavru da onların çıkmasını bekliyordu. Eyalet çevre koruma polisi, araç sahibi tarafından çağrıldı. Bir kapıyı açtılar ve iki ayı, üçüncü ayıyla birlikte ormana doğru sağ salim kaçtı.

YIKIMI BELGELEDİ

Ancak araba o kadar şanslı değildi! Tamamen parçalanmıştı. Olay, araç sahibinin çektiği fotoğraf ve videolarla belgelendi. Araçtaki ayıların ve bunun sonucunda oluşan yıkımın görüntülerini cep telefonuyla kaydetti. Yetkililer, bir kapıyı açarak girdiklerine inanıyorlar ancak kapının daha sonra nasıl kapandığı net değil.

BU ÜÇÜNCÜ OLAYDI

Connecticut'ta yaklaşık bir hafta içinde ayılarla ilgili üç olay yaşandı ve bunlar kamuoyuna duyuruldu. Bu, eyaletteki kara ayı popülasyonunun arttığının bir başka işareti.

KADINI ISIRMIŞTI

Bir kadın Cheshire'daki arka bahçesinde ayı tarafından ısırıldığını bildirdi. Yetkililer, kadının hafif yaralar aldığını ve tedaviyi reddettiğini söyledi. Çevre koruma polisi ayıyı buldu ve ötenazi yaptı. Torrington'daki bir otoyolda da araba ayıya çarparak ölümüne sebep oldu.  Ayılar uzun zamandır ABD'nin batısında arabalara, çöp kutularına ve evlere giriyor. Connecticut'ta ise bu tür olaylar nadirdi. Artık giderek artan bir fenomen haline geldiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ