Bünyesinde CNN Türk ve Kanal D kanalları, Hürriyet, Posta ve Fanatik gazeteleri ile Doğan Haber Ajansı ve D Smart’ı da bulunduran Doğan Medya Grubu, Mart 2018'de Demirören Holding'e satılırken, halka açık bir şirket olarak hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Doğan Burda Dergi Grubu bu satışın kapsamı dışında bırakılmıştı.  Geçen aylarda dergi grubu, 10 milyon dolar bedelle bir yatırım fonu grubuna satılmıştı. 58 dergi ile Türkiye'nin en büyük dergi grubu olan Doğan Burda'nın satılmasıyla, Aydın Doğan ve Doğan Holding, 45 yıl önce girdiği medya sektöründen tamamen çekilmiş olmuştu.

Aydin Dogan-1

FRANSIZ ŞİRKETE SATILDI

Doğan Holding, bu kez dolaylı iştiraki olan Doğan Müzik Yapım’ı (DMC) dünyanın önde gelen dijital müzik şirketlerinden Fransız Believe International’a sattı. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’den KAP’a yapılan açıklamada yüzde DMC’nin 40 oranındaki hisse satış bedelinin 38 milyon 275 bin 245 euro olacağı ifade edildi.

Aydin Dogan

KAP AÇIKLAMA YAPTI

Holdingden KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi: “Doğan Müzik Yapım ve Ticaret A.Ş.'nin (DMC) % 60 oranındaki payını (8.171.903 TL nominal değerli pay), Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı DMC Invest B.V.'den 21.07.2020 tarihinde satın almıştır. Bu defa; DMC Invest B.V.'nin sahip olduğu kalan % 40 oranındaki payın (5.447.934 TL nominal değerli pay) 38.275.245 Euro bedel ile satışına (İşlem) yönelik olarak DMC Invest B.V. ile Believe International arasında 06/08/2024 tarihli ‘Pay Devir Sözleşmesi' akdedilmiştir. İşlemin, Rekabet Kurumu'na yapılacak bildirim de dâhil olmak ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, tüm kapanış koşullarının yerine getirildiğinin anlaşılması durumunda tamamlanacağı öngörülmektedir.”

Muhabir: LİLA OKYANUS