Avcılar Meydanı, 7 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan, 475 araçlık zemin altı otoparkı içeren, toplamda 3 bodrum, 1 zemin ve 1 normal katı kapsayan modern bir kent meydanına dönüşecek.

WhatsApp Image 2023-10-17 at 14.10.25

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önderliğinde, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu büyük proje, Avcılar ilçesine modern bir kent meydanı ve sosyal ve kültürel bir tesis kazandırmaya hazırlanıyor.

WhatsApp Image 2023-10-17 at 14.10.22

TRAFİK SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRECEK

Proje, Avcılar'ın merkezi ile E5 karayolu bağlantısını yeniden düzenleyerek şehre yeni bir soluk getirecek. Avcılar, bu projenin tamamlanmasıyla hem metrobus hem de Avcılar metro istasyonuyla bütünleşik bir yapıya kavuşacak. Toplam inşaat alanı 7 bin metrekareyi aşan bu proje içinde, afet durumlarına hazırlıklı olmak için teorik ve pratik eğitim sunan bir "Afet Eğitim Merkezi" bulunacak. Ayrıca, toplantılar, etkinlikler ve kültürel faaliyetler için kullanılabilecek çok amaçlı salonlar, etkinlik mekânları, 330 kişilik açık hava sahnesi, bir kafe ve gençlerin ders çalışabileceği bir kütüphane gibi bir dizi sosyal alan da yer alacak. Ayrıca, proje 475 araçlık zemin altı otoparkı ile trafik sorunlarına çözüm getirecek.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR