Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Güçlendirilmiş Avcılar, Güvenli Yarınlar İçin Unutmuyor, Unutturmuyoruz!" sloganıyla düzenlenen panel büyük ilgi gördü. Panelde, deprem uzmanları katılımcılara deprem öncesi hazırlıklar, deprem anı ve sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, ilçedeki deprem hazırlıklarını anlattı.

GEÇEN 20 YILDA ÇOK ZAMAN KAYBEDİLDİ

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, konuşmasında depremi Avcılar'ın ve İstanbul'un gündeminden çıkarmak için çok çalışacaklarını belirterek, "Son 20 yılda çok zaman kaybedildi. Deprem siyasete alet edildi. Afetler bu ülkenin kaderi olamaz. Birlikte, siyasetin olmadığı ortak bir akılla bu afetlerin hüsran olmamasını sağlayabiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Deprem her zaman var olacak ama bizler bunun üstesinden gelmek için yerel yöneticiler olarak elimizden geleni yapacağız. Kentsel dönüşüm atılımımızla güçlü bir Avcılar için çalışıyoruz," dedi.

SAATLER 03.02’Yİ GÖSTERDİĞİNDE 

Gece saat 03.02'de ise, 17 Ağustos Depremi'nde Avcılar'da yıkılan 28 binanın enkazında hayatını kaybeden 246 kişi anıldı. Avcılar Belediye Başkanı, belediye yöneticileri ve çok sayıda Avcılarlı, Marmara Caddesi Havuz Meydanı’ndan Deprem Anıtı’na ellerinde meşalelerle yürüyüş düzenledi. Anıt önünde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı, mumlar yakılarak anıta karanfiller bırakıldı.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR