Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf genelgesini yayınladığı dönemde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ortaya çıkan 16 milyon TL değerindeki yeni lüks makam aracı konusu gündemde sıcaklığını koruyor. Son olarak, Ali Erbaş'ın Mekke ziyaretlerinde kullanması için Suudi Arabistan'da özel olarak tutulan bir makam aracının daha olduğu iddia edildi.

Bu özel makam aracının Amerikan malı olan GMC marka bir arazi aracı olduğu belirtiliyor. Arazi aracının 2 yıl önce sıfır kilometre olarak alındığı ifade ediliyor. Suudi Arabistan'da kullanılan özel makam aracıyla ilgili detaylar ise şu şekilde:

İstanbul'a Atatürk portresi bırakıldı, vatandaşların tepkisi göz doldurdu İstanbul'a Atatürk portresi bırakıldı, vatandaşların tepkisi göz doldurdu

Erbaş1.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, lüks makam aracıyla ilgili olarak şu eleştirilerde bulundu:

"Değerli arkadaşlar, bu fotoğraf sizin için yabancı değil, AKP milletvekilleri olarak. Çünkü israf ve şatafat sizin yaşam tarzınız olmuş durumda. Şimdi bakın, on altı milyon emeklinin on bin lira maaş aldığı bir ülkede, yüz binlerce asgari ücretlinin geçinmekte ve beslenmekte zorlandığı bir dönemde, Diyanet İşleri Başkanı'nın binmiş olduğu araca bakın değerli arkadaşlar.

Bakın, tam da bu sırada Mehmet Şimşek tasarruf genelgesi yayınlıyor. Tasarruf genelgesi yayınlıyor. Peki, Mehmet Şimşek kimden tasarruf edecek? Fakir fukaradan mı? Hiç uzaklara gitmeyelim, genelge yayınlamak yerine Diyanet İşleri Başkanı da makam aracına binmemeli mi?"

"ALİ ERBAŞ KUL HAKKI YEMİŞTİR"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ise şu eleştirilerde bulundu:

"Yerli ve milli TOGG için dua edeceksin. Kendin uzun yola gidiyorum diye en lüks araca bineceksin. Ali Erbaş kul hakkı yemiştir, derhal istifa etmelidir.

Bir tane makam aracına binsin. Ayrıca biliyorsunuz AKP, Sayın Erbaş'a yerli ve milli diyordu. Peki neden TOGG'a binmiyor? TOGG'a neden binmiyor?

Senin ne özelliğin var? Değerli arkadaşlar, bu aracın bir günlük kirası yirmi beş bin TL. Yani bir emekli iki buçuk aylık maaşıyla bu arabaya binebiliyor. Biraz vicdan, ahlak olmalı. Allah bunları ıslah etsin, vicdan versin. AKP iktidarı, şatafat ve israf iktidarı."

Öte yandan, Ali Erbaş'ın lüks bir Audi A8 makam aracı talebinin ortaya çıkmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yapmış ve aracın "şehir dışı etkinlikleri için duyulan gereksinim üzerine temin edildiği" belirtilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ