Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün organize ettiği doğa yürüyüşü etkinliğine, Ardahan Rahvan At Kulübü üyeleri ve protokol üyeleriyle birlikte katıldı. Vali Çiçek, Yıldızlı Dağ’ın zirvesine at sırtında çıkarak, tarihi Ramazan Tabyası’na ulaştı. Tabyada incelemelerde bulunan Vali, daha sonra Ay Yıldız bölgesinde vatandaşlarla birlikte boyama etkinliğine katıldı.

Vali Çiçek, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, Ardahan’ın kırsal turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, "Bugün doğa yürüyüşü ve atlı safari konusunda farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Yıldızlı Dağ’ın zirvesine çıkarak hem spor yaptık hem de tarihi tabyaları ziyaret etme fırsatı bulduk" dedi. Ardahan'ın doğasının zenginliklerine dikkat çeken Vali Çiçek, Ramazan Tabyası’nın 1820'li yıllarda inşa edildiğini belirterek, bu tarihi yapının turizme kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Katılımcılar, etkinlik sonrası zirvede yöresel yiyecek ve içeceklerin tadına bakarak doğanın ve tarihin keyfini çıkardı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ