İtfaiyeciler, yangınları kontrol altına almak için gösterilen çabalara rağmen Atina yakınlarında yeni tahliye emirleri verildiğini söyledi. Sivil koruma yetkilileri, en az beş yerel topluluğa daha bölgeyi terk etme talimatı verirken, 8 köyden yüzlerce kişi çıkarıldı.

İtfaiye sözcüsü Vassilis Vathrakogiannis, "Sivil savunma güçleri gece boyunca yoğun mücadele verdi, ancak insanüstü çabalara rağmen yangın hızla büyüdü. Şu anda Pentelikos Dağı'na ulaşmış durumda ve Penteli istikametine doğru ilerliyor" dedi.

HER GÜN YANGIN ÇIKTI

Yunanistan, yaz yangınlarına karşı olağanüstü derecede savunmasız kaldı. Kayıtlardaki en sıcak kıştan sonra Yunanistan, 1960'tan bu yana en sıcak haziran ve temmuz aylarını yaşadı. Yaz sezonunda her gün yangınlar çıktı.

DAHA DA KÖTÜ OLACAK

Yunanistan'da sıcaklığın 39 santigrat dereceye çıkması, rüzgar hızının ise saatte 50 kilometreyi bulması bekleniyor. İtfaiye sözcüsü Vathrakogiannis, Penteli'deki iki hastanenin (biri çocuklara ait hastane, diğeri ise askeri tesis) şafak vakti boşaltıldığını söyledi.

TÜRKİYE'DEN YARDIM MESAJI

Öte yandan diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin Yunanistan'a yardıma hazır olduğu mesajını Atina yönetimine iletti.

Yunan tarafı ise teklifi değerlendireceklerini, gerekmesi halinde Türkiye'den destek isteyeceklerini belirtti.

Kaynaklar, Türkiye'de halihazırda devam eden büyük bir yangın bulunmamasının, Yunanistan'a yardım teklifi yapılabilmesine imkan sağladığına işaret etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ