Terkos Gölü’nden İstanbul’a su gönderden, 140 yıllık tarihe sahip Osmanlı döneminin ilk modern su tesisi pompa istasyonu, yeni bir kültür evi ve yaşam parkı olarak tekrar günümüze kazandırıldı.  

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde, doğanın kalbinde yer alan ve yıllardır atıl durumda olan bir mekan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İSKİ iş birliği ile restorasyon yapılarak kültür, sanat ve yaşam merkezine dönüştürüldü. 

TARİHİN VE DOĞANIN İÇ İÇE GEÇTİĞİ YER

Arnavutköy'de doğanın içinde saklı kalmış bu yeni kültür ve sanat merkezi, ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor. İçerisinde piknik alanları, kütüphane, çocuk oyun parkları ve çeşitli sergiler bulunuyor. Ayrıca, ağaçların arasında ve balkonda kuş sesleri eşliğinde oturabileceğiniz, çok uygun fiyatlı bir restoran da hizmet veriyor. Bu restoranda çay sadece 4 TL, tatlı çeşitleri ise 30 TL gibi uygun fiyatlarla sunuluyor.

Dr. Halim Gençoğlu, Osmanlı alimi Ebubekir Efendi'yi anlattı Dr. Halim Gençoğlu, Osmanlı alimi Ebubekir Efendi'yi anlattı

SU MEDENİYETLERİ MÜZESİ İLE TARİHE YOLCULUK

Merkezde bulunan Su Medeniyetleri Müzesi, özellikle tarih meraklıları için büyük bir ilgi odağı. 1800'lü yıllarda İstanbul'a ilk basınçlı suyun verildiği bu müzede, dünyada sadece 10 tane olan ve bir tanesi Titanic gemisinde kullanılmış olan devasa bir motor da sergileniyor.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU