Dünya genelindeki iklim değişiklikleri, Asya'yı da kötü şekilde vurdu. Yakıcı güneş ışığına karşı şemsiye satışları patladı. Klimalı alışveriş merkezleri, kentsel vahalar olarak hizmet veriyor! Kamboçya'daki okullar ders saatlerini kısalttı.

Filipinler, Hindistan ve Bangladeş'te yetkililer öğrencilere evde kalmalarını ve derslerini uzaktan yapmalarını tavsiye etti. Nisan ayında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, bunaltıcı havanın milyonlarca çocuğun hayatını riske atabileceği uyarısında bulunarak yetkililerden ekstra önlem almalarını istemişti.

Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı! Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı!

243 MİLYON ÇOCUK TEHLİKEDE

UNICEF tarafından yapılan bir açıklamada, Asya-Pasifik bölgesinde yaklaşık 243 milyon çocuğun daha uzun sıcak hava dalgalarına maruz kaldığı, bu durumun onları ısıyla bağlantılı çok sayıda hastalık ve hatta ölüm riskiyle karşı karşıya bıraktığı belirtildi.

Myanmar'da hava durumu uzmanları, geçtiğimiz hafta ülkenin bazı bölgelerinde rekor derecede yüksek sıcaklıklar yaşandığını söyledi. Nisan ayında dünya çapındaki en sıcak noktalar listesine birçok kasaba dahil edildi. 49 derece görüldü! ve en az

Kaynak: HABER MERKEZİ