Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Dede ise adalet ve eşitlik vurgusu yaparak tüm katılımcılara teşekkür etti.
Yaptığı konuşmada, geçmişten gelen acılara ve yaşanmış adaletsizliklere dikkat çeken İmamoğlu, "Acılara ve adaletsizliklere, yenilerini asla eklememek için sevgide, hoşgörüde birbirini sevmekte ve saymakta kararlı olmalıyız. Eşitlik ve kardeşlik hepimizin hayata ve bu yaşadığı cennet vatana, bu güzel şehre karşı sorumluluğumuz olmalıdır" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞTEN GELEN DERİN ACILARIMIZ VAR

İmamoğlu, " Milletçe geçmişten gelen derin acılarımız var. Yaşanmış büyük adaletsizlikler var. Acılara ve adaletsizliklere, yenilerini eklememek için sevgide, hoşgörüde birbirini sevmekte ve saymakta kararlı olmalıyız. Amasız, fakatsız, çekincesiz, bir arada olmalı, bu güzel vatanın iyiliği için, bu güzel ülkede yaşayan 86 milyon insanımız için hep birlikte çalışmalıyız. Muharrem ayı bizi acılara ve adaletsizliklerle yüzleştiren ve başka acılar yaşanmaması için uyaran manevi değeri çok yüksek bir zaman dilimidir. Zalimin değil, mazlumun yanında durmayı; güçlünün değil, haklının yanında olmayı ve davasını savunmayı bize öğretir" şeklinde konuştu.

HIZIR YARDIMCIMIZ BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Garip Dede Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat ise konuşmasında adalet ve eşitlik konularına vurgu yaptı. "Hak ve adalet ölçülüp dağıtılacaksa önce Kerbela’ya bak şiarıyla Garip Dede Cemevi'nde aşure lokmalarımızı pay ettik. Cümle canlarımızı; ‘Hakikat ve adaletin kaynağı eşitliktir’ diyen Pirimiz Hacı Bektaş-ı Veli, ‘Hasmın karıncaysa merdane takın’ diyen Pir Sultan Abdal, ‘İblisin talim ettiği yola minnet eylemem’ diyen Nesimi, ‘Hak’ diyen Hallacı Mansur’u ve Şah Hüseyin’in onurlu duruşuyla selamlıyoruz" dedi. Fırat Dede, emek verenlere, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve misafirlere teşekkür etti ve "Hakk yoldaşımız Hızır yardımcımız olsun. Birliğimiz daim olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU