NASA astronotları Butch Wilmore ve Suni Williams'ın haziran ayında uzaya yaptıkları sekiz günlük yolculuk sekiz aya dönüştü. Ve şimdi 5 Kasım'daki ABD başkanlık seçiminde Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan oy kullanmaları gerekecek.

PUSULA TALEBİ

Wilmore, uzaydan düzenlediği bir basın toplantısında gazetecilere oy pusulası talebinde bulunduğunu söyledi. "Bunu birkaç hafta içinde bize ulaştırmaları gerekir" şeklinde konuştu.

HARİKA BİR ŞEY

Williams ise "Uzaydan oy kullanabilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum, bu harika bir şey" diye ekledi. Wilmore ve Williams, NASA'nın helyum sızıntıları ve itici arızaları nedeniyle Starliner ile geri dönmelerinin güvenli olmadığına karar vermesinin ardından uzay istasyonunda mahsur kalmıştı. Şubat 2025'te evlerine dönmeleri planlanıyor.

NASIL YAPACAKLAR?

Uzay ajansı, astronotlara genellikle ABD'deki gıyabi oy pusulalarına benzer standart bir form verildiğini söylüyor. Astronotlar oy pusulalarına erişmek için kendilerine e-postayla gönderilen benzersiz kimlik bilgilerini kullanabiliyor. Astronotlar oy pusulalarını doldururken adreslerini "Alçak Dünya yörüngesi" olarak belirtiyor!

Kaynak: HABER MERKEZİ